single-img-twelve

Kalıcı Eyeliner

eyeliner , bir kadının makyaj rutinindeki belki de en önemli makyaj malzemelerinden bir tanesidir. Göz makyajınızın vurucu hattı olan eyeliner, en sade makyajı bile tek bir çizgi ile çekici, etkileyici ve fark yaratan hale getirebiliyor. Fondöten, ruj ya da far kullanmadığınız günlerde bile ince ve zarif bir eyeliner çekerek soluk görünmekten kaçınabilir ya da özel bir gece için yaptığınız afili makyaj esnasında eyeliner çekerek, yüzünüzün ihtiyaç duyduğu o son dokunuşu ona verebilirsiniz. Eyeliner kullanımınız her ne olursa olsun, ister günlük ister özel günlerde; kendisinin yüzünüzde apayrı bir etki yaratma potansiyeli olduğunu kabul etmek lazım.
Elbette böylesine etkili bir makyaj silahı ile karşı karşıyayken kullanımının da basit ve sıradan olmaktan uzak olması, sizi şaşırtmamalı. Keskin ve kusursuz hatlı bir eyeliner çizgisi çekmek, her kadının harcı olmadığı gibi, çoğumuzun günlük tempo içerisinde uğraşmak istemediği kadar zahmetli bir süreç haline gelebiliyor. Elinizin hafifçe titremesi bile, elde etmek istediğiniz o ince eyeliner hattını bir anda tabiri caizse duble yola çevirebilir; eyeliner çizgisini uzatarak elde etmek istediğiniz “kedi gözü” görünümü, siz farkına bile varmadan bir anda “panda gözü” görünümüne dönüşebilir.
Bir yandan mükemmel görünümlü bir eyeliner hattına sahip olmak isterken, diğer yandan buna erişebilmek için katlanmak zorunda olduğumuz uğraşlara girmek istemiyorsunuz, değil mi? Çözüm sandığınızdan da daha yakın: Kalıcı eyeliner . Kalıcı eyeliner tam olarak nedir , kalıcı eyeliner nasıl yapılır kalıcı eyeliner sonrası süreç hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizin için derledik.

Kalıcı eyeliner nedir?

single-img-twelve

kalıcı eyeliner, göz kapağının üst bölgesine yapılan bir kalıcı makyaj uygulaması olarak karşımıza çıkar. Göz kapağının üzerine, tercihinize göre kuyruklu ya da kuyruksuz olarak yapılabilen kalıcı göz eyeliner yöntemi, her gün eyeliner çekmenize ya da gün içerisinde sürekli eyeliner hattınızı yenilemenize lüzum vermeyen, oldukça pratik bir kalıcı makyaj uygulamasıdır.
Kalıcı eyeliner nasıl yapılır sorusunun cevabına dönmeden önce belirtmekte fayda vardır ki, kalıcı eyeliner dövme konseptinden biraz farklı bir işlemdir ve konvansiyonel dövme uygulama teknikleri ile karıştırılmamalıdır. Göz kapağı, cildin diğer bölgelerinden daha hassas ve ince bir yapıda olduğu için, yapılan kalıcı eyeliner uygulamaları da ona özel olarak geliştirilen kalıcı eyeliner boyaları ve ekipmanları kullanılarak gerçekleştirilmelidir. Buradaki en önemli nokta da tabii ki alanında uzman ve profesyonel bir kalıcı makyaj uzmanı ile çalışıyor olmanızdır. Vücudun diğer bölgelerine yapılan geleneksel dövmeler, ömür boyu kalıcılığa sahipken kalıcı eyeliner süresi itibariyle 18+ ay kadar bir kalıcılığa sahiptir. Bu da aslında göz kapağınıza uygulanan boya pigmentlerinin ne denli zararsız olduğunun bir diğer göstergesidir.
Kalıcı eyeliner, uygulama sonrasında gözünüze net, düzgün ve henüz yeni eyeliner çekmişsiniz gibi bir görüntü kazandırır. Konu ile ilgili en az “Kalıcı eyeliner nedir?” kadar sorulan bir diğer soru da “ Kalıcı eyeliner ne kadar kalır? ” olmaktadır. Kalıcılık süresi 1,5 ila 3 yıl arasında değişebilen kalıcı eyeliner, bu süre boyunca size birkaç saat kadar önce eyeliner çekilmiş gibi görünen bir göz makyajı armağan eder.

Kalıcı eyeliner uygulaması nasıl yapılır?

single-img-twelve

Kalıcı eyeliner gün içinde sürekli olarak bakımlı ve güzel görünmek isteyen kadınların sıklıkla tercih ettiği bir uygulamadır. Elbette böylesine avantajlı bir kalıcı makyaj uygulamasının yapımı da ister istemez maharet ve ustalık isteyen bir süreçtir.
Kalıcı makyaj yapımı yaklaşık 30 dakika ile 1 saat arasında bir vakit alır. Uygulama öncesinde göz kapağınıza tam olarak istediğiniz hatta, kalınlıkta ve uzunlukta, örnek bir eyeliner tasarımı çizilir. Siz bu eyeliner tasarıma onay verdikten sonra kalıcı makyaj uzmanımız, özel kalıcı eyeliner kalemi ve kalıcı eyeliner boya pigmentlerini kullanarak, bu hattın üzerinden kalıcı eyeliner çizgisini yerleştirir. İşlem öncesinde göz kapağınız üzerine etkili anestezik kremler uygulandığı için herhangi bir acı hissetmezsiniz; bu yüzden de “ Kalıcı eyeliner acır mı? ” sorusuna hayır cevabını vermemiz mümkündür. Eğer çok tecrübeli ellerde bu işlemi yaptırmıyorsanız kalıcı eyeliner sonrası şişlik ya da morarma gibi yan etkilerin olması oldukça doğal ve olağandır, çünkü göz bölgesi çok hassastır. Cigdem Okur’un kalıcı makyaj stüdyosunda yaptıracağınız kalıcı eyeliner işlemleri nde bu tür sonuçlar ile karşılaşma olasılığınız oldukça düşüktür. Kullanılan cihazlar, boyalar tamamen doğal renk pigmentlerinden oluştuğu ve kaliteli malzeme kullanıldığı için, sağlığınıza zarar veren bir durumun ortaya çıkması söz konusu bile değildir.

Kalıcı eyeliner sonrası dikkat etmesi gerekenler

single-img-twelve

Söz konusu kalıcı eyeliner olduğu zaman en az uygulamanın kendisi kadar önemli olan diğer noktalar da uygulama öncesinde ve sonrasında izlenen aşamalardır. Kalıcı eyeliner yaptırmadan önce tam olarak nasıl bir eyeliner çizgisi istediğinizi kalıcı makyaj uzmanlarımıza iletiyor olmanız çok önemlidir. Ömürlük olmasa da en az 2 yıl kadar bir süre boyunca gözünüzdeki kalıcı eyeliner ile yaşamak durumunda olacağınız için, tam olarak içinize sinen bir eyeliner görünümüne kavuşmanız mühimdir. Aksi halde normal şartlar altında kullanmayacağınız tarzda bir göz makyajı ile karşılaşabilir ve uygulamayı yaptırdığınızdan pişman olabilirsiniz.
Kalıcı eyeliner yaptırmadan önce dikkate almanız gereken bir diğer konu da farklı kalıcı eyeliner çeşitleri hakkında kapsamlı bilgi almanızdır. Farklı kalıcı eyeliner yöntemleri, size tam olarak nasıl bir eyeliner çizgisi istediğinize dair ipucu verebilir. Örneğin kuyruksuz ince kalıcı eyeliner , stüdyomuzda kalıcı eyeliner yaptıranlar ın en çok tercih ettiği yöntemlerden bir tanesidir. Göz kapağı üçgeninin iç ucundan başlayan ve kapağın dış ucuna kadar ilerleyen bu eyeliner çizgisi, kirpik hattınızın bittiği noktada sonlanmaktadır.
Bu uygulamanın en çok tercih edilen kalıcı eyeliner yöntemlerinden biri olmasının asıl sebebi ise, doğal ve abartısız bir göz makyajı görünümü sunmasıdır. Bununla birlikte özel bir davet ya da organizasyon için ağır bir makyaj yapmak istediğinizde, kaliteli bir eyeliner kullanarak dilediğiniz uzunlukla kuyrukları, kalıcı eyeliner çizginize eklemeniz mümkündür. Bir diğer kalıcı eyeliner uygulaması olan kuyruklu kalıcı eyeliner ise gündelik hayatında dahi çarpıcı bir makyaj tercih edenlerin yaptırabileceği türden bir uygulamadır. Zarif ve şık bir kuyruk ile sonlanan bu uygulama, kirpik hattının bitişinden itibaren birkaç milim daha uzamakta ve kadınların favorisi olan “kedi gözü” görünümü kazandırmaktadır.
Son olarak yine kalıcı eyeliner türlerinden bir diğer olan kalıcı dipliner da aynı şekilde kalıcı makyaj uygulamaları arasında çokça tercih edilen bir yöntemdir. Bu yöntemde kalıcı eyelinerdan daha ince ve daha görünmez bir hat çizilmesi amaçlanır. Sadece kirpik dibine uygulanan kalıcı dipliner yöntemi, makyajınızı silmeyi unuttuğunuz gecenin sabahında, rimelinizin kirpik hattınızda oluşturduğu o kendiliğinden buğulu görüntüyü elde etmenizi sağlar. Kalıcı eyeliner yaptırmadan önce tam olarak hangi görünüme ulaşmak istediğinize karar vermeli ve kalıcı makyaj uzmanınıza bunu belirtmelisiniz.
Kalıcı eyeliner sonrası bakım sürecine geldiğimiz zaman ise, uygulamayı yaptırdığınız kalıcı makyaj uzmanınız da en az sizin kadar büyük bir rol oynar. Kalıcı eyeliner sonrası ilk bir ay oldukça kritiktir ve iyileşme sürecini minimum rahatsızlık ile atlatmanızı sağlar. Uzmanımız, size ne tür kremler kullanmanız gerektiğini, gözünüzü ne zaman su ile temas ettirebileceğinizi ya da ne zaman kontrole gelmeniz gerektiğini söyleyecektir. Siz de bu talimatlara uyduğunuz sürece, kısa bir zaman dilimi içerisinde iyileşmiş ve kusursuz görünen bir kalıcı eyeliner hattına kavuşabileceksiniz.
Kalıcı eyeliner öncesi lenslerinizi çıkartmak, sonrasında (düzenli olarak kullanıyorsanız) takma kirpik kullanımına en az 1 hafta kadar ara vermek ve herhangi bir şeye alerjiniz olup olmadığını uygulama öncesinde kalıcı makyaj uzmanlarımıza bildirmek de, bu süreç boyunca dikkat etmeniz gereken diğer unsurlardan.